logo-digidesign-wit-e1364890559359

Zoek A label mensen: Verspeel geen energie

Ik ga niet zweverig doen, want dat ben ik helemaal niet, maar ik neem je mee in hoe ik dingen bereik met zo min mogelijk verspeelde energie.

Wijze levenslessen zijn soms juist doodeenvoudig. Sterker nog meestal zijn ze oersimpel, je moet het alleen even door hebben. Als je nieuwe toffe dingen wilt doen, zijn dat vaak dingen die mensen (lees iedereen die niet mee doet) zich niet goed kunnen inbeelden. Dan heb je twee verschillende soorten mensen waar je mee om moet leren gaan. De pessimist en de optimist.

Als jij vol energie je ideeën over iemand heen stort, kan dat twee kanten op gaan. Iemand kan direct alle onmogelijkheden zien (energielabel E) en de andere begint met je mee te denken en ziet nog (meer) mogelijkheden dan jou (Energielabel A). Het liefste heb je natuurlijk dat je zoveel mogelijk A labels om je heen, maar in de praktijk is de meerderheid meestal het E-label. Tenminste zo kan het voelen als je in een stugge organisatie werkt. Overigens lopen de E labels overal ter wereld rond, dus niet alleen in stoffige kantoren in grijze gebouwen. Begrijp me niet verkeerd, gezonde feedback of kritiek op je nieuwste ideeën is goed en relativerend voor het project wat je uiteindelijk gaat doen.

Het enige wat je niet moet gaan doen (iets wat ik vroegah helaas te vaak deed), is de pessimist gaan overtuigen waarom jouw idee wel een goed idee is. Dit kost je sowieso extra energie, die je eigenlijk goed kan gebruiken in het uitvoeren van je idee. Tegenwoordig zeg ik tegen deze mensen ‘Bedankt, ik spreek je snel’.  In het mooiste geval komen E-labels later nog eens langs met woorden zoals ‘eigenlijk best wel tof’ of woorden van gelijke strekking.

Door mijn aandacht en energie te richten op de A Labels, levert dat meestal energie op. Meer mogelijkheden, meer enthousiasme en ga zo maar door. Je hoeft er zelf in ieder geval niet zoveel energie in te stoppen, dus ze zijn sowieso energiezuinig!


Trackback van jouw site.

Nathan

Hi, ik ben Nathan. Eigenaar van Digidesigns. Wil je meer over mij weten, klik dan op mijn naam in het menu.

Laat een reactie achter

Ik op Twitter

Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Inmiddels zijn de witte hekjes van het @wilgenrijk al iconisch te noemen als je t mij vraagt ift.tt/2HF0bKQ
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Tandloos! ift.tt/2l0xNtJ
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Drie flats ift.tt/2sBSkt5
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Wat is jouw favoriete plek om te fotograferen? ift.tt/2Jd1TZT
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Nieuwe koeien in maassluis! ift.tt/2JnLXD3
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Fijn weekend maassluis! ift.tt/2HefKsM

Ik op instagram