logo-digidesign-wit-e1364890559359

Livestreamen vanaf de Gopro Hero 4

Livestreamen is door Periscope nu een stuk makkelijker gemaakt. Voorheen kon je alleen met je telefoon livestreamen, maar nu kan je via Periscope livestreamen met je Gopro.

Periscope heeft hiermee wel een nieuwe deur geopend voor livestreaming op het internet. Oke, het kon al via andere apps of software, maar dit maakt het wel een stuk makkelijker voor de meeste mensen. De functie is toegevoegd in Periscope. Als je jouw iphone (helaas alleen nog maar beschikbaar voor iOS) paired met jouw GoPro Hero (black of silver) en daarna de Periscope app opent, zal je een gopro icoontje zien. Als je daar op klikt zal de Gopro als de main camera gaan dienen en ben je klaar om uit te zenden via Periscope. De maximale resolutie voor het live uitzenden is 720p met 30 Frames per second, wellicht zal dit nog veranderen na een update.

Klein gek dingetje is wel dat de nieuwste Gopro, de Gopro Session, (nog) niet wordt ondersteund, jammer… want dat is de camera waar ik momenteel veel mee werk.

Zoals ik al zei dit gaat natuurlijk wel een nieuwe manier van delen versterken. Periscope wordt door menig bedrijf, sporter of vlogger gebruikt en ik verwacht dat door deze functie hier nog wel meer fanatieke vloggers, extreme sporten enzo de app zullen gaan gebruiken.

Wil je het zelf proberen? Dat kan maar dan heb je dus een iPhone, de Periscope app en een Gopro Hero 4 nodig. Ohja en een goeie databundel …

Zie in deze video kort hoe het werkt:

 


Nathan

Hi, ik ben Nathan. Eigenaar van Digidesigns. Wil je meer over mij weten, klik dan op mijn naam in het menu.

Ik op Twitter

Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Inmiddels zijn de witte hekjes van het @wilgenrijk al iconisch te noemen als je t mij vraagt ift.tt/2HF0bKQ
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Tandloos! ift.tt/2l0xNtJ
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Drie flats ift.tt/2sBSkt5
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Wat is jouw favoriete plek om te fotograferen? ift.tt/2Jd1TZT
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Nieuwe koeien in maassluis! ift.tt/2JnLXD3
Nathan Okkerse

Nathan Okkerse

Fijn weekend maassluis! ift.tt/2HefKsM

Ik op instagram